Hur vanligt är det med fettsugning? Innan vi behandlar statistik kring fettsugning och andra kirurgiska ingrepp tänkte jag gå igenom det vanligaste ingreppen.

Fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp som använder en sugteknik för att avlägsna fett från specifika delar av kroppen, såsom mage, höfter, lår, skinkor, armar eller nacke. Fettsugning formar konturer även dessa områden. Andra namn för fettsugning inkluderar lipoplastik och kroppskonturering.

Fettsugning anses vanligtvis inte vara en övergripande viktminskningsmetod eller ett viktminskningsalternativ. Om du är överviktig kommer du sannolikt att gå ner mer i vikt genom diet och träning eller genom bariatriska procedurer – såsom gastric bypass-operation – än vad du skulle göra med fettsugning.

Du kan vara en kandidat för fettsugning om du har för mycket kroppsfett på specifika ställen men i övrigt har en stabil kroppsvikt. Tex är det vanligt att man efter graviditet fått en hängande mage eller buk som är väldigt svårt att träna bort. Bland annat så kan magmusklerna bli slappa och man får en fortsatt bullig mage. Mommy tuck är ett vanligt begrepp inom bukplastik och kan med lyckat resultat reducera överhängande hud på magen.

Hur vanligt är det med fettsugning?
Tagged on: